Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

24 Dec 2012

Korea.. best sangat ke?


Annyeong Haseyo!

Now:::I'm watching We got Married Lee Teuk Version! Hahaha Aku ni honestly tak de lah minat mana korea. Macam lalang pown ada jugak aku ni. Kejap minat kejap tak minat. Haha. Lagi satu, aku ni sangat susah nak kenal actor or singer yang aku minat tu? Haha Tak faham? Disitu membawa maksud aku tak kenal pun muka dorang secara spesifik mahupun scientifik. Maknanya belum lagi sampai minat tahap dewa la kan. Bagi aku muka dorang macam look like je. 


Perkara yang selalu berlaku saat preview movie dengan membe.

 "eh, handsome la mamat ni"
 "Oh ni nama dia Bla bla bla"

 Lepas beberapa ketika membe aku tu tanya balik

 "Handsome tak mamat ni?" 
" Ummm tak pown"
 "Eh ni la mamat yang ko kata handsome tuh" 
"Ha? Errr yeke? " (blur)

Haha See!  Aku tak dapat bezakan pun. Kui3 

Kalau orang lain boleh habiskan movie korea tu dalam masa yang sangat sekejap. Pengalaman aku pulak, aku habiskan  cerita tu dalam masa dua sem. Lebih kurang 12 bulan atau lebih manis sekali dalam masa setahun. Padahal cerita yang aku tengok tu pun berlapuk dah. Orang lain dah dok delete dah dari lappy masing-masing. Tapi aku je yang still tak habis-habis lagi. Mungkin kekangan masa kowt yang membantutkan segala aktiviti. Mungkin?

Tapi apa yang aku kagum lah. Berdasarkan pemerhatian aku yang mana bukan peminat tegar pada korea ni, Korea sangat banyak benda-benda yang comel. Walaupun beberapa hari je lagi aku ni nak menjengah ke umur twenTEEN. Rasa macam aisssshhhh comel nye benda-benda tu semua. Rasa macam nak kembali ke zaman kanak-kanak ribena pun ada jugok! Tapi control..control.. haha

Hello Kitty Cafe, Seoul
Aku menyimpan azam dan cita-cita satu hari nanti aku nak ke Korea! Tak kira. Macam mana pun nak gi sana jugak! Target will be accomplished within 10 years. InsyaAllah :)

Teddy bear farm, Seoul 

p/s: Tu tempat-tempat target nak pergi. :)

3 comments:

fifie said...

Sama lah dengan saya, tengok korea time boring boring. Time dekat nak final kan ada study week waktu tu pulun tengok korea orang lain pulun baca buku. hahaha

✿A I N A A✿ said...

ena time boring2 layan anime.. ena memang xleh masuk dengan korea ni.. serius xtau kenapa... tmbh2 reality show.. huuuuu..

Nurul Faiz said...

CF minat drama korea dulu-dulu.
Skrg ni dah jarang layan korean. Btw, your blog nice too. Keep it up.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...