Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

10 Jan 2013

Tak dapat MUET BAND 3 kene repeat!

Assalamualaikum.

MUET's result can be check!


Aigoooo!!!!! I just got BAND 2 for MUET! Tapi tak de lah terkejut sangat sebab memang cakap pun tak de lah berhabuk sangat kan. So itulah lah selayaknya dapat. Walaupun masa nak amik MUET tu tebal muka naik unit English berguru dengan SIR. Hari-hari pulak tu. But the result just BAND 2.:p (Save la duit sri, sebab sir kate kalau Band 3 dia belanja pizza) +_+!



Salah faham AKU tentang MUET

Aku ingat MUET ni just untuk kelayakkan masuk U je. Tapi lepas result keluar je tup-tup keluar satu lagi cerita. "Sapa2 tak dapat BAND 3 tak boleh grad DEGREE" What the.... Haishhh kenapa perkhabaran ni aku baru tahu saatdah dapat result? Adakah aku ni selalu terlepas dengar hal-hal penting macam ni? 

Nak tak nak terpaksa lah repeat balik MUET ni. Kalau tak nanti aku belajar kat U tu nanti sampai berjanggut lah tak grad2. (Kalau tahu macam ni, bersungguh-sungguh aku buat) Tapi aku dah usaha sehabis mungkin.. itu je rezekinya :(


My Preparation for NEXT muet

  1. Read as much as I can, not just for the exam, but for my own enrichment and enjoyment. This is seriously the best way to prepare myself for MUET, as it helps me understand the finer nuances of the language and the subtle meanings and slight but critical differences in the meanings of similar words.
  2. Speak English as much as I can. I  does not speak English all the time  and this has make me feel low confident to speak clearly and confidently. There is no better way to better myself in this area than by speaking the language.(as well, my SIR keep tell this to me.Speak in English!)
  3. Get involved in English based activities. 



**Wishing to avoid my tongue-tied 



3 comments:

fifie said...

Ini sistem baru ke tak dapat Muet Band 3 tak dapat degree? sebab member fie ramai dapat band 1 dan 2 okay je diorang grad.

✿A I N A A✿ said...

Aikkkk bukan muet ni tok kerje je ke???? nasib baik ena dah lepas, ena dapat band 4 je.. sepatutnya jurusan kedoktoran kena band 5.. tapi boleh je masuk degree

Cik Tanpa Nama said...

sis fiffie>> maybe kowt. sebab baru dgr cerita mcm tu.nak tak nak kene repeat jugak


sis aina>> keje pown penting jugak muet ni..nk grad degree pown kene band 3 paling minimum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...