Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

29 Mar 2013

Hati manusia





Kadang-kadang nak jaga hati manusia je pun penat jugak. Secara jujurnya aku bukanlah manusia yang pandai berpura-pura seperti kura-kura kalau aku tak sukakan sesuatu. See, kura-kura jugak dipersalahkan. Itulah manusia. 

Dan aku akan ambil langkah menjauhkan diri daripada perkara yang boleh buatkan manusia salah faham dengan cara menjauhkan diri daripada orang itu. So, bila aku menjauhkan diri, maka datanglah kisah dimana spekulasi dibuat sendiri oleh diri masing-masing, aku ada masalah dengan dia , dia, dan dia. Silence does'nt mean I will end our relitionship. Aku cuma menjauhkan diri untuk mengelakkan  sesuatu bakal terjadi. We've bonding together right? Even we're not talk to each other but we still in the same floor, same block, where it means we will meet each other for about more than 20 hours per day. 

So, bila seminggu, dua minggu, tiga minggu tanpa sebarang perkataan yang terlafaz antara pihak aku dan dia. Terbinanya satu tembok yang diberi nama TEMBOK KEEGOAN.Dah... masing-masing tak nak bercakap. So that's it!Tak nak cakap sudah! Bila maaf dah diminta, tiada respond. Apa lagi aku nak buat? Lantak kome le.. 

Pada aku, aku "kurang"kan bercakap dengan kau SEBAB tak nak lah menganggu masa kau dan dia bersama. Having time together to the same favourite things.. Aku tak nak la jadi si penyebok dalam urusan korang.

Mungkin ada salah pada site aku, tapi aku dah mintak maaf. Aku turruuuuuuun kan ego aku untuk mintak maaf. Mungkin bukan secara depan-depan tapi the point is I've ask for your forgiveness. But there is NO RESPOND. Apa lagi nak buat kan. 

Apa pun, kurang daripada 33 hari je lagi kita akan bersama. Lepas ni mungkin tak de lagi peluang untuk kita selalu berjumpa sebab final dah nak dekat. And lepas tu kita semua akan buat haluan masing-masing. Aku doakan kau dan dia baik-baik aje. And for the second time, PLEASE FORGIVE ME..



3 comments:

Ummi Eila said...

betul tue.. :)

fatin aziz said...

btol2 nak jaga hati semua org bukan senang..sabar je la..

Izza Sakura said...

Follow sni"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...