Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

13 Mar 2013

Perbezaan PLAYBOY dan KASANOVA






Assalamualaikum

Hari ni punya jadual sangat pack! Kelas Habis pukul 1 then sambung balik sampai pukul 4. Lepas ni nak pergi kelas malam pulok pukol 8. Student's life kan. Apa nak buat.Aishhh! Tak bak mengeluh.

Okay, back to the topic. Petang tadi ada seorang ni. Range umur dalam 30 something buat pengakuan "Saya dulu kasanova. Tapi kasanova berimanlah" He's a married man.Lupakan pasal "orang" itu. Apa yang aku nak ceritakan ialah aku tertarik dengan perkataan KASANOVA tu. Then otak aku ni pun berputar ligat, bertubi-tubi soalan dok tanya apa beza KASANOVA dan PLAYBOY.

Kalau ikutkan dalam filem-filem, berdasarkan pemerhatian aku, KASANOVA ni "lagi tinggi tarafnya" daripada PLAYBOY. I'm not interest to discuss about what are "they" do towards girls or what. Just tertarik nak make diferences between them.

Ni berdasarkan hasil pembacaan aku yang dulu-dulu PLUS pemerhatian aku terhadap alam sekeliling.
(Maaf kalau ada salah or what)




  • Lelaki KASANOVA hanya memilih wanita kelas atasan atas dasar harta kekayaan tapi lelaki PLAYBOY hanya memilih wanita yang cantik paras rupa
  • Lelaki KASANOVA mengikis harta tapi lelaki PLAYBOY tidak. (Ni bukan bermakna aku sokong playboy, ini apa yang aku perhatikan)
  • Lelaki KASANOVA biasanya tidak akan memperkenalkan girlfriend diorang sebab nak hide their identity tapi lelaki PLAYBOY bangga untuk show off their girlfriendS. I repeat girlfriends
  • Lelaki KASANOVA biasanya memiliki wajah yang tampan tapi lelaki PLAYBOY tak handsome tak apa asalkan berharta
Aku juga ada seorang "kawan" yang berumur range 30 something jugak and dia buat pengakuan, "Yes, I am playboy. Tapi itu dulu before I met my wife" So sweEeeeeet. Di situ membawa maksud, PLAYBOY or KASANOVA BOLEH BERUBAH =)

So, the conclusion is lelaki KASANOVA have their own target dalam satu-satu relitionship. This is what I get from my OWN READING AND OBSERVATION. Sorry kalau ada tersalah.



7 comments:

~Hanie Ladyhlomanie~ said...

Title tue tetap title yg xbaik pada kaum adam sbb melukakan hati kaum hawa.. moga ramai lelaki berubah ke arah kebaikan.. by da way.. nk jwb, sye suke kelas tue sbb sye suke terhdap subjek yg mengajar kepada penyusunan yg rapi.. Rekod lebih menerangkan cara nak menyimpan brg yg ade value dgn sebaiknye~ :)

Kisah Si Dairy said...

bersusah-susah sekarang takpe...bersenang-senang kemudian dear..

Syazana Zainn said...

yg pasti, tak suka dua-dua watak ni.hihi


alhamdulillah incik tunang tak gitu. ekekeke

ayut said...

stiap org mampu brubah klu mereka ad keinginan yg tinggi ^^

Nasuha said...

Apa makanan kegemaran awk? Jom sertai segmen ni http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :D

Syahira Adisa said...

hahaha! nice entry. takpe. btw semua ada pendapat masing ll kan. however, kalau nak jumpa lelaki yang baik tu, 1 dalam semillion kot. haha

NOMEY ;-) said...

hmm,,semua org bleh berubah..moga2 org yg sye dlam pekenalan ini xsenarai dlam lelaki playboy atau pon kasanova...