Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

12 Mar 2013

Perkara WAJIB aku buat ketika STRESS




Kau melihat diriku
seperti sesuatu
yang mencabar dirimu
akal dan mindamu
Kau mendustaiku
kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
sedangkan kau juga begitu

Segala kata CACIAN 
yang telah engkau berikan
membuatku rasa KOSONG...KOSONG...

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan 
Kau jadikan diriku KOSONG...KOSONG..

Kini aku bangkit...
Membuktikan yang KU TAK SAKIT
Dengan segala perit yang KAU BERIKAN
kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan AKAN KU BUKTIKAN
SIAPA DIRIKU YANG SEBENAR!!!!


Salah satu habit aku bila dah TERLAMPAU STRESS aku akan dengar lagu kuat2 pakai earphone/headphone  sampai kalau boleh maximum volume. Memang waktu rasa nak tertanggal gegendang telinga ni kan.Tapi yang penting aku tak ganggu hidup orang apa. Itu aku akan buat lah kalau tersangat-sangat lah tension otherwise aku akan solat, wudhuk tu semualah macam biasa. 

Dan lagu yang aku dengar tu aku akan ulang... ulang..dan ulang sampai lah tahap keTENSIONan aku tu berkurang. And lagu KOSONG by Najwa Latif ni adalah antara favourite aku waktu Stress. Lagu tu kira macam relate je dengan apa jua situasi aku bila aku stress. 

STRESS TAK BILA APA YANG KITA BUAT.. ORANG DOK COMMENT..DOK PERTIKAI?

Walhal aku tak de kacau hidup orang lain pun. Ni apa-apa je la yang aku buat orang dok pertikaikan...hey..kenapa dia buat macam tu..kenapa buat macam ni... Then lagi seronok bila aku dengar tu pun dari rumours2  je. 






4 comments:

kisah si dairy said...

sis suka klu keadaan yang sunyi utk hilangkan stress

Sya Kiffli said...

salam dear...ada tanya pasal vco softgel kan...akak jual rm45 masuk pos...kalo nak order boleh sms/call akak di 0129551123...:)

Sarah Nordin said...

trima kasih komen pasal bnde mcm video tuh . tak tahu lah mana dtg dia . mmg ada. tp dulu tkde pulak . tak tahu nak buang mcm mane T.T mcm kne hack pulak .

Syazana Zainn said...

people wont stop talking

ada je benda dia tak puas ahti kan

jln mudah - buat tak tahu je

p/s: ahkak kalau stress suka pi tengok wayang, buat aktiviti riadah.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...