Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

10 Mar 2013

DIY- NOTA LAPTOP





Assalamualaikum

Hari ni aku nak ceritakan macam mana nak buat laptop sendiri.Hahaha Actually laptop ni aku gunakan untuk letak nota supaya lagi menarik nak baca nota tu kan. Yang dekat atas tu tak de nota, dah keluarkan. Nota dia aku letak belakang screen /plastik tu. So, kalau kita tengok, macam ala-ala tengok dekat lappy jugak la. Okay cara nak buat NOTA LAPTOP ni macam ni. 

Mula-mula, sedikan kotak lebih kurang besar ni.Siaz dia besar mana aku tak ingat pulak nak measure hari tu. Agak2 besar netbook atau laptop macam tu la. Yang aku buat ni saiz netbook




Lepas tu, balutkan kotak tadi dengan kertas warna hitam. Bolah je nak balut guna kertas warna-warni. Tapi kalau nak feel laptop lebih, balut pakai kertas hitam je la senang.


Then, sediakan bingkai-bingkai dia ikut saiz macam kat bawah ni.Dua panjang, dua pendek. Then, balutkan dengan kertas hitam jugak
   


Sebelum balut tu tadi, test dulu dekat kotak base laptop yang kita dah buat tu tadi.Then kalau dah berpuas hati barulah balut bingkai-bingai dia tadi. Sebelum gam bingkai tadi, amik satu plastik transparent sebagai screen dan gamkan. Masa ni lupa nak amik gambar


Then, part yang paling seronok ialah dekat sini! Kita buat keyboard lappy!Huhu 



Salin je apa yang ada dekat keyboard tu.



Kemudian tampalkan keyboard tu atas laptop kita tadi.. Siap!!!


Nota-nota boleh diselitkan daripada tepi dekat tangan tu. Nak letak gambar pun boleh. Sekian.











8 comments:

aLLya ZaRieFa said...

Kreatif..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Ya Allah, kretifnyaaaaaaaaaaaaa wah!!!!! ena ingat lappy btl2 la td

Syazana Zainn said...

serios, creative sgt.


tak terfikir pon bolh buat utk letak notes. :D



mesti rajin belajar ni :D

haz said...

wahh seyes kreatif giler! n rajin. haha

Evina said...

Wah!!!kreatifnya.ingatkan laptop betul2 tadi..

Chelz Rachel said...

kreatif!

yan shamba said...

wah..kreatif sgt :)

Niza kauthar said...

kreatifnyeee..:)

http://nizakauthar.blogspot.com/