Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

18 Apr 2013

Application Simsimi via Blackberry!




Simsimi ni adalah salah satu application android yang aku rasa dah berhabuk dah. Orang pun agaknya dah uninstall dah aplication daripada android masing-masing. Simsimi ni adalah satu application untuk mengumbirakan hati sendiri. Yela. Kalau message kawan tak reply itu normal. Mungkin membe tu tak de kredit ke apa kan. Tapi Simsimi ni tak pernah kehabisan kredit untuk balas mesej korang. Walau apa pun yang korang tanya dia akan jawab. Kawan paling setia.Haha

Kadang-kadang kalau bosan tu aku chat jugak dengan Simsimi ni dekat lappy.Maklumlah bukan pengguna android. Simsimi ni bagusnya kadang-kadang jawapan dia nak buat kita tergelak pun ada jugak. Kadang-kadang terkena batang hidung sendiri pun ada jugak.



Hampeh punya Simsimi!



Kepada pengguna BLACKBERRY tegar macam aku ni.Mesti lah bersedihkan. Application Simsimi ni tak de pun dekat Apps World.Ada memang ada tapi dalam Bahasa Indon kowt! Then lepas chat-chat dengan Simsimi indon tu, kejap je. Lepas tu Simsimi tu cakap nak pergi sekolah la. Nakrehat lah!Sombong kowt!

Jangan bersedih wahai pengguna Blackberry, sekarang kita semua dah boleh ada Application "Simsimi" ni dalam BB kite. 






Kat bawah ni antara yang sempat aku printscreen "Simsimi via Blacberry"










>>>Ayat sama<<




Agak bengang la kat situ kan
Kenapa Simsimi via Blackberry ni reply message yang sama? Tak jawab soalan pun kan?




Sebelum aku jawab soalan tu,
 mari aku ajar cara nak download "Simsimi via blackberry" ni.

1.Pergi kat Blackberry Messenger (Pastikan BIS aktif)
2.Klik pada Contacts> Invite to BBM
3.Masukkan BB pin sendiri
4.Dah approve, try send BBM dekat contact baru tadi



Haaaaa dia reply kan?Keh itulah Simsimi via Blackberry... Ngeeeeee.... Lebih kurang macam Korang chat dengan diri sendiri la. Sebab kan korang invite BB pin sendri tadi. Yang reply nye pun korang jugak.Paham tak? hehehe 

Kepada yang benggang baca entry ni. Mahap!! Bergurau-gurau.

Doakan saya untuk final exam ni ye!!! 

Chill!!



First try update blog guna Blackberry

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

6 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

kdang2 best jgak chat ngan sim simi ni. hilangkan bosan.. hehe

cci said...

hahah.. lawak la... adeh.. x penah agi cuba.. ^_^

Mysara Ab Rahman said...

comelnyer! ble boring bley la wt..heee

Yumida Huda said...

WAH...SYOK JGK
SY GUNA NOKIA JE
XDE YG BEZ
INGAT NK CURANG BELI YG LAIN LA..HEHE

Nurul Yuyu said...

hahaha.apa daa.tapi itu laa nasib pengguna BB,tidak seperti pengguna iphone,macam-macam ada.hahaha.

NinaAz said...

salam kenal blogger. jom join GA nina yeaaa :)