Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

5 Dec 2012

Life is hard

Assalamualaikum

Hari ni minggu kedua aku berada di kolej ni untuk semester yang terakhir
Minggu depan result keluar

Tak Faham
Hari ni aku rasa macam ... heiiii entahlah aku sendiri tak faham dengan perasaan aku. Aku macam sangat blurr... tapi dalam hati aku ni rasa macam tak tenang.. rasa susah hati... dan macam ada sesuatu yang tak lepas. And effect dia, aku rasa sangat-sangat tak de mood untuk buat apa pun.

Nak mati ke?

Minggu-minggu sebelum ni aku melewati hari-hari dengan ceria je dekat kolej ni. Orang kata kalau tetiba kita change tu means ajal dah dekat. Haha? Yeke? Entah. Jodoh, ajal, maut semua di tangan Tuhan

Mimpi




Pagi tadi lepas je kelas Chemist, sorang membe aku ni datang kat meja aku dan cakap

"Ra, aku rasa tak sedap hati kalau tak cerita dengan kau"
"Apa dia? Cakap je la" (Muka tenang)
"Kau jangan marah ea"
"Tak la..cite je la"

(Ringkasan)
" Hari tu aku mimpi..... dalam mimpi aku tu ada kau, Barnie, Razif, dan dia."
"Mimpi tu macam ni... Barnie selalu datang sini jumpa kau. Masa kau keluar tu aku pun ikut sekali. Then kau pun macam layan tak layan je. Lama-lama aku dengan  Barnie pun berkawan..

(Dipendekkan cerita)
"Aku dengan  Barnie pun kahwin. At the end of the dream, aku dengan Barnie and kau dengan dia dan kau dimadukan. "

Tiba-tiba lepas je membe cerita, rasa macam ketenangan di pagi hari tu bagaikan diragut-ragut. Yes! I admit that I'm feel comfortable with " dia" but it doesn't mean that I wanna loss my Barnie. I've never think to break others marriage. I know who I am.I know the limits. Never come to my mind to fall in love  dia or other stupid thing. But I really2 hope that dream NEVER come true. 



Stress

Mungkin jiwa aku tak tenang sebab aku stress dengan keadaan sekeliling. Aku cuba, aku cuba untuk sentiasa mempositifkan diri bila masalah tu nak datang. Tapi hari ni aku rasa sangat penat sangat sebab aku hanya berlakon yang aku tak rasa apa-apa dengan masalah tu.Sebenarnya aku rasa sangat-sangat tertekan. For my beloved friend, sorry coz I'm too tired right now coz always say to you that I never think of it. I am thinking. Always! I act like that coz dont wanna look at your stress face coz you always cheer me up. But today, I'm so tired coz of this. Coz just pura-pura aku dah lupakan semua. I'm sorry. I do it coz I dont wanna see you being stress with our problem. Nope. Not our but that problem is come from me. Then suddenly you are in this problem. Again. I'm sorry I'm not good in "acting"

To my "stated" friend, Please, dont talk about my entry in front of me. I'm begging you. Tq dear.


Future

Aku sekarang dalam dilema samada nak quit kolej ni atau pun tak. Huh! Problem ... choices.... why you come and see me at this time. Gonna crazy because of you! Aku dah malas fikir. Macam biasa aku CUBA memositifkan diri dengan keadaan sekeliling.


Simpan dalam

Actually, In fact aku ada satu masalah. Masalah ke? Pada aku aku rasa itu masalah. And tak de sape tahu. Aku rasa tak de sape perlu tahu. Biar aku sorang tanggung. Masalah yang mana dari dulu aku cuba mencari solusi tapi tak dapat dan dia membebankan aku. Memeningkan aku.ahhhh!!!  "Biar aku sorang tanggung?" But then I fell LIKE THIS!!


 I really2 wanna this UNWANTED FEELING go away!!!!!!!!!!!!!!1 Please

1 comment:

Ernie Azizan said...

I pn hope dream tu never come true :(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...