Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

1 Dec 2012

Please, I'm begging..please go away!

Assalamualaikum..

Hari ni hari Sabtu dimana sepatutnya menjadi hari riang ria bagi semua student dekat dunia ni. Tapi pagi tadi aku kena pulak attend satu programme dekat kolej ni Biotech programme. Nanti aku share kan intipati programme tu. Sebabnya programme tu berjalan selama dua hari means Hari Sabtu dan Hari Ahad.  Disitu membawa maksud minggu ni tiada cuti bagi diriku. Kekawan belumba-lumba bangun lambat hujung minggu, tapi aku suci bangun dan pergi program. Haha takpe2 yang penting ikhlaskan hati.  Okay stop cerita pasal programme. 


kisah 1:Berakhir sudah

Aku pun tak tahu samada blog aku yang tak seberapa ni akan terus hidup atau pun tidak. Padahal baru je diberi nyawa pada 1 Noevember 2012 hari tu. Aku kalau update blog maknenye hati aku gembira. Wahh!! Takde la gembira sesangat cam tu tapi maksud aku tiada masalah yang aku perlu berdepan. Mungkin hari ni hari terakhir "heaven day" aku. Sebab esok mungkin keceriaan, kegembiraan yang aku rasai dalam bilik empat segi aku bakal hilang. Berterbangan bak debu di tepian pantai. Wahhhh!! Kalau boleh aku tak nak hari ni berakhir dan aku tak nak esok hadir.



kisah 2:Unknown Feeling please go away!

Sekarang ni aku rasa aku ada masalah dimana aku rasa satu perasaan yang sepatutnya tak perlu hadir ada dalam jiwa aku ni. Dimana satu perasaan yang aku sendiri tahu ianya memang sepatutnya hilang dengan segera. Dimana perasaan tu aku tahu memang takkan ada penghujung atau pengakhiran. That's not about LOVE coz I've already have someone in my heart. And this also doesn't mean that I'm trying to find new stupid LOVE or what. Perasaan ni lebih parah dari tu.  Aku pun tak faham dengan perasaan yang hadir tu. Tapi dengan perasaan yang hadir tu aku rasa macam agak bersemangat untuk study dan terus study. Itu dari sudut positive yang aku rasakan. Tapi dari sudut negatif pulak aku rasa perasaan tu macam sangat-sangat menganggu dan membebankan aku 


sumber: Encik Google


Aku dah sedaya upaya menyibukkan diri but thats feeling is always keep in my heart. I'm not think of it but it still there.. in my heart. Yaa! I've try everything. I know that Doa and others  can help me. I've done of it. I admit that It's help me a lot. But if I can I want this feeling gone. Gone from my heart. Please don't stay there even small pieces. I'm begging. I'm tired of it. 

Tapi aku akui aku rasa bersemangat selepas perasaan ni hadir. That's not mean that I forgot bout my parents, God or what. But that's feeling make me feel like BooooOOmmmm!!! I gonna study and gonna be like you or maybe better than you.

Yaaaaaa susah aku nak tafsirkan apa yang aku rasa.  

Walaupun ceria diluar namun itu semua fake.. Selagi mampu aku sembunyikan apa yang aku betul-betul rasakan aku cuba. 

(...........................................................................................) Nothing to talk. Thats feeling come again.


Can you give me some of your words? Thanks.

2 comments:

Anonymous said...

brsabarla wahai roomateku..
aku pn merasai ketidaktenteraman arie ahad nie.. berakhir sudah kgembiraan, kbahagiaan n ketenangn yg kte lalui slame sminggu nie.. fuhh..(poyo jer) ;P.. huhu

cik tanpa nama said...

Hahaha tak pe.. 5bulan je lagi.. "seronok" dapat kenal orang mcm tu. unikkan dia? kah3