Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

2 Jan 2013

Hye2 tweenTEEN gurl!

Assalamualaikum

Perghhhh!!! Segar rasa setelah "mencutikan" diri sendiri selama 4 hari.  Padahal cuti yang halalan toiyiban 2 hari je (Sabtu Ahad) tapi tapi aku lajak kan je terus ke hari Selasa. Muahaha. Awal-awal tahun dah buat perkara jahat. Acane ni? 

Tarik nafas.... lepas... tarik nafas... lepas...fuhhhhhh

Hari ni dah hari kedua dah kita berada ditahun baru. Sure lah aku pun tergolong dalam mereka-mereka yang nak memperbaharui azam kan. Azam tahun lepas? Satu dua azam je yang separuh jalan. Ngeh2..



Memegang title "TY" dalam perkiraan umur bukan nya perkara yang mudah. Kalau tahun lepas nineteen, tahun ni TWEENTY. Omg! Rasa macam belum bersedia je nak melangkah ke alam pra-dewasa ni.(pra lagi kah) Haha. Rasa macam baru je semalam main sip-sip lamlalitamplom, rasa macam semalam je main police entry one to jaga, rasa macam semalam je pakai baju putih, kain biru turqoise. Hari ni dah doploh? Haishh. 

Bila dah boleh dikatakan dewasa ni. Sure lah kita akan mula melakar masa depan kita. Be more serious dalam apa yang aku lakukan. Sebab apa yang kita lakukan hari ini, adalah apa yang kita akan jadi pada masa akan datang. Mencuba menjadi muslimah sejati. InsyaAllah.


Menurut Dato' Dr Fadzilah Kamsah, kalau nak berjaya melakukan sesuatu yang kita hajati, kita kena bagi tahu orang sekeliling apa yang kita nak capai. So, aku mengambil inisitif blog ni untuk bagitahu apa azam aku tahun ni. InsyaAllah akan tercapai lah segala azam-azam yang kat bawah ni. Amin



Life
* Do the right things!
* However good or bad a situation, it can be change by myself
* No matter how I feel, get up, dress up and show up! The best is yet to come
*When awake in the morning thank Allah for it





Society
*Call my family often
*Each day give something good to others
*Forgive everyone for everything
* Try to make at least three people smile each day
* What other people think of me is none of my business



Personality
* Don't over do! Keep my limits
* Don't take myself so seriously
*Don't waste my precious energy on gossip
* Life is too short to waste my time on hating anyone. Don't hate others
* Smile and laugh more
* I don't have to win every argument. Agree to disagree


Berusaha menjadi muslimah sejati. InsyAllah

6 comments:

Dkna Abza said...

selamat datang ke dunia 20 :)

Sya Chot .. said...

muda lagi..hehe..happy new year dear..:)

p.s :: gambar chot tu,bukn kt mlka la,tp kt singpre..hee

Ana Farhana said...

mudaaa lagiiii.. cool cool.. hehe, yg pasti tggjwb mkin besauuu heee

blogwalking

Ana Farhana said...

mudaaa lagiiii.. cool cool.. hehe, yg pasti tggjwb mkin besauuu heee

blogwalking

✿A I N A A✿ said...

hukhuk ena dah masuk 21.. ohhh tuanyaa rasa diri ni... =.=.. btw.. selamat tahun baru, semoga dipermudahkan urusan pd tahun ni.. AMin

Cik Anis said...

done follow sini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...