Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

25 Jan 2013

Kami disuruh "layan" website Po*n


Salam Jumaat..salam selamat penghulu segala hari. 

Ingin aku tegaskan kat sini, bukan niat aku dalam post ni untuk mengutuk atau mempertikaikan apa yang seorang guru katakan. Tapi sekadar mencari satu kesimpulan dimana "perlunya" perkara itu diperkatakan.


Hari ni task kami ialah Social networking, suddenly our Sir start talking bla...bla...blaa... about social networking. Yeaahh! Social networking cause a lot of disadvantages for us especially for students macam kita-kita ni ha. And normal lah bila dah seronok bercakap, and suddenly he's mention about XXX. Kitorang ni memang seriouslah semuanya muka blur. Lagi-lagi hari Jumaat, hari last kan... semua kepala dok fikir nak balik awal. XXX? He's asked one of my friend, have you ever meet people or friend that talking about this site? Kawan aku tu pun memang serious nerd gila sikit pun tak faham. Mende XXX? tu? Xman ke? 

Setelah lama aku duk perhati, analysis, dan blend ayat-ayat sir tu.. yes! Aku faham dia maksudkan website Porno. Aku yang duduk belakang dalam kelas tu, mencari kesimpulan kepada satu soalan yang berlegar-legar dalam kepala aku ni. Kenapa perkara ni harus dimentionkan dalam kelas? His word " You go back and go in to this kind of  website.. " 



Apa relevannya? 
Untuk pengetahuan sir aku ni bukan bangsa Melayu. Bukan maksud aku nak racist tapi aku nak menunjukkan bahawa mungkin dia tak tahu bahawa menonton benda-benda sebegitu bagi umat Islam khususnya adalah HARAM. Apakah relevannya? Menurut sir aku tu, "You better go and see what are in that website, daripada nanti others people mention it for you" Dia kata "When you are already watch that kind of website, you lama-lama pun muak dan tak nak tengok lagi." Mungkin maksud dia, kita perlu tahu apa itu S"ks supaya tak terlalu menerima "kejutan pemikiran" di universiti kelak.Tapi aku masih mencari dimana kepentingannya untuk mention benda-benda sebegitu secara umum di dalam kelas. Dalam kelas tu memang semuanya Muslim. Dan pada pendapat aku memang tak sepatutnya statement atau kenyataan sebegitu dikeluarkan semasa sessi pembelajaran. 

Sekali lagi aku tegaskan, bukan niat aku mengutuk cikgu sendiri.

p/s:Sekadar pandangan daripada seorang pelajar


4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

could be considered as sexual harrasment jugak ni adik...

Cik Tanpa Nama said...

@Farah Waheda Wahid

Huhu maybe kowt. Mungkin sir tu ada maksud tersendiri.

Ana Farhana said...

ermmm menakotkannnnn

Juliet_iRa~" said...

huuu sbb dia bkn melayu mgkin dia kurang sensitif bab2 tu...

but its not good...

pss : nak guna lace roses tu ke utk jahit utk dinner?hehe kalo nak beli, akk ada extra roses mcm2 kaler..aritu beli byk..blh pm akk kat nadhirah_naz@yahoo.com . cakap je nak warna apa hampir semua ada nt akk bg gambar hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...