Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

2 Mar 2013

DIY- Nota Ampaian [Chemist-kit]




Assalamualaikum

Hari ni aku nak cerita mengenai assignment Chemist pulak yang sweet2 gitu. Sebelum ni da cerita pasal BIO-KIT  dalam ENTRY INI. Okay, so we were asked to complete our group assignment by combining 3 chapter in a concept map.  Again, 3 chapter!  Maka setelah kami berempat mengerah tenaga memikirkan cam mana lah nak buat concept map ni, maka terhasillah concept map yang dekat bawah ni. Actually, yea! Aku admit aku mungkin tak banyak membantu dalamm bagi idea sebabnya, aku sendiri masih terkejut dan blur-blur bila dapat tahu petang tu, kene hantar assignment ni ESOK jugak.

Chemist. As we know, chemist have a looooooot of reaction there, synthesis here, here and there, Everywhere are about reaction to this to that alllllll the time. So, untuk memudahkan dan memudahkan kami untuk lebih faham semua reaction-reaction tu kami buat bentuk ala-ala cloth suspension @ ampaian baju gitu. Sesuai lah dengan kehidupan kami sebagai pelajar kan.

Mulakan dengan buat baju, seluar, skirt dan sebagainya menggunakan A4 paper yang warna-warni. Then kami buat tiang ampaian tu daripada kertas surat khabar.We love our Earth, thats why kitorang tak membazir. :) Then, tali disambungkan antara satu tiang ke satu tiang. Dan aktiviti menyangkut pakaian yang dah siap ditulis reaction pun dilakukan.


Can you see that mini cloth suspension? The arrow here and there are used for show the judges (lecturer) where the reaction should go. So, kene baca ikut arrow la baru faham ;)

From Top

Actually, assignment ni adalah salah satu pertandingan gitu. Dan syarat dia adalah menggunakan MAKSIMA 3 HELAI KERTAS A4. But, we did it on the "slice of box" And we just use only about one or two A4 paper to do the shirt and all of that. Are we follow the rule? Hahaa


For female giant in front of there are supposed to introduce ourselves as group membe. How come people be more BIGGER than cloth suspension right? Hahaha Thats why we called it as ART





3 comments:

~Hanie Loma~ said...

Assalamualaikum sygg~ amboii cntik nye die..rajin buat hiasan nota sebegini~ hehe.. bila da minat memang kita kerap buat en hehe.. anyway thanx rajin komen kt entry akak :) <3

Fareeha Ahmad said...

creativenye buat nota cenggini...msti x bosan bile bce kan...hehe..good luck!!

Eyqa Hasnan said...

Pergghhhh ! Comelnya . Kreatif je . Eyqa follow sini tau ^^ http://eyqahasnan.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...