Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

24 Apr 2013

Pengalaman manis, masin, BUSUK di Matrikulasi



Alhamdulilah selesai dah  3 paper untuk last PSPM dekat Matrik ni. Lagi dua paper je lagi... as well, breath in...breath out... to face the killer paper at the end of the day in this Matriculation session.Chemistry!



Mungkin ini adalah kali terakhir aku update blog menggunakan wifi KMM ni yang berpassword-kan "PDTM1" Walaupun kadang-kadang wifi ni bergurau.. kejap ada kejap tak de. Aku tetap sayang kau wifi! Sebab kau lah bisnes online aku berjalan dengan lancarnya. Leb u!

Pengalaman manis 
Aku dapat rasa hidup dalam family yang besar. Aku ada tiga orang je adik-beradik. Kecik je family aku. Tapi bila aku belajar dekat sini aku dapat pengalamn berada dalam family yang besar yang mana aku tak pernah rasa sebeLum ni.


Aku yang pegang huruf P tu. Saja nak bagitahu. Baju tu aku design sendiri. Simple je pun.Walaupun lain daripada orang lain.. tapi tetap iloike sebab design sendiri. Ngeeee.. Baju raya tahun ni pun dah siap desgin nya. Cuma takut sempat tak sempat je. 


Pengalaman masin
Ni pengalaman masak nasi goreng menggunakan rice cooker. Opppss! Rice cooker tak dibenarkan ye adik-adik. Hari tu TER-bawak. Moment ni berlaku masa sem 2 kalau tak silap, aku dengan roomate masak nasi goreng dalam rice cooker. Masa tu dah tahap lapauuu gile dah. So, nasi goreng tu masin pun rasa macam sedaaappp je. Masin pun masin lah janji perut kenyang. Dengan rice cooker yang sekecil ini, makan 3 orang. Bayangkannnn...Macam manin pondok-pondok pun ada rasanya masa masak ni.

Rice cooker yang bersejarah.. sejibik macam aku punya.

Saiz rice cooker aku tu kecik je macam kat bawah ni

cilok dr google

Pengalaman busuk
Pengalaman ni memang seriously aku tak boleh nak lupakan kowt. Masa ni aku masih lagi sem 2 kat Matrik ni. And kejadian ni berlaku masa sem dua. Aku ingat lagi. Masa tu lecture Chemist. Aku duk area-area paling depan sekali. Barisan dua paling depan. Maklum lah. Poyo lagi masa tu. Bila dah sem 4 ni lagi belakang kalau boleh nak duduk. Ok back to the topic, masa ni aku seriusly tengah mengantuk. And membe sebelah bagitahu dia tak sihat. Ohh ok je la kowt. Biasalah tu tak sihat. Aku pun terus lah dengar lecture tu. Then membe tadi bagitahu, dia nak muntah. Masa ni aku kool lagi. Mungkin dia bergurau kowt. Sekali bammmmmm!!!! Dia muntah kat aku. Aku redha je menerima muntahan dia sambil urut-urut belakang dia. Sampai sekarang aku ingat lagi tekstur "bahan" yang keluar dari mulut dia. Warna merah-merah macam tu. Ok aku tak senonoh. OK STOP! Ngeee


Apa yang aku nak cakap dekat sini, aku sangat-sangatlah bersyukur diberi peluang belajar dekat Matrik ni. Walaupun Allah pernah bagi aku tiga peluang untuk sambung belajar dalam bidang agama DAN aku tak pergi (yang mana aku menyesal sangat-sangat dengan keputusan aku tu) ,tapi DIA still bagi aku lagi peluang untuk dapat tempat dan belajar dekat Matrik ni sehingga tamat. Terima Kasih ya Allah!


Mood:: I've try my BEST to let someone just being in my memory. Tak de peluang dah nak jumpa and lepak chill sampai sejam dua jam with that person again.Seriously still in mood of TRYING. Still memorize his words"Just be yourself, let people give shit to us, but we still enjoy our live with our own style" Hahaha Sempoi!!


To my silent reader, can you klik this LINK? Thank you kerana baik hati. Allah saja yang balas:)


6 comments:

Nurul 'Aiziz said...

Selamat menemu ajal ngn paper chemist tuh!! hehe walaupon berade dlm aliran perakaunan still ade lagi pengalaman menjawab paper chemist mse SPM.. n chemist ni lah yg buat result az cacar cela.. haish! BTW selamat meninggalkn alam Matrik ^_^ nnt mesti rindu time kt matrik

haz said...

CHEMIST! plg haz x sukee time matrix dl. hahaha good luck ye dear... amboi siap bwk rice cooker lg tuuu.. hihi

NinaAz said...

Akak dulu pun masak guna ricecooker. Hehehe. Sweet memory balajar kt mtrik. Nnti masuk u laaagiii byk ♥

HaFizaH aYu said...

Singgah cni...nway akak prnh diuji rice cooker sbb msk laksa..makaihh nk tggu msk berpeluh2 tp puas hti blh mkn time dok hostel zmn stdnt

fatin aziz said...

zaman matrik mmg best. wlaaupuun sya x lalui matrik tapi asasi pun lebih kurang jugak..mmg best..konfem rindu.saya ni pun klau boleh putar balik masa mmg nak sgt.btw gud luck in future..smoga berjaya ek..

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...