Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

21 Jul 2013

Bila lagi nak dapat TOPUP MURAH sepanjang hayat!


Assalamualaikum

Sebagai pengguna telefon bimbit, mcm Iera, TOPUP@RELOAD dah boleh diibaratkan macam isi dan kuku ataupun bagai aur dan tebing. Dimana kalau takde TOPUP tu handphone tu hanyalah ibarat seketul object yang tak berfunction. (kesian handphone kalau dengar)

Setelah 5 tahun Iera menggunakan handphone(dari Form1-Form5), 3 tahun lepas baru Iera terdetik, "eh, kenapa aku tak jadi Tauke Topup je ek. Senang sikit, tak payah asik nak ke kedai" Maka lepas je habis SPM, bermulalah Iera jadi TAUKE TOPUP. 

Seronok woooo dapat topup diri sendiri unlimit pulak tu! Sambil baring, sambil makan, sambil kira bintang,sambil kire kura-kura punya nafas, semua waktu tu boleh nak topup. Nak topup pun guna SMS je pown. Nenot..nenot taip mesej TOPUP, tup tup dah dapat topup. Topup pulak MURAH memang berbaloi-baloi lah kann. Kalau topup SEPULUH HENGGET tu, Iera dapat beli dari server baru RM9.50. Then yang limeploh sen tu kumpul2 dah genap RM5 boleh jual balik as topup, dapat duit lagi! or guna sendiri. TOPUP FREE kowt!




Bila dah start topup diri sendiri, mulalah kembangkan bisnes, topup kat kawan-kawan.. lagi seronok! Semua cari kita. WAHAHAHA. Macam kedai topup bergerak pulak rasanya! Bila dah ramai topup tu, surelah masyukkkkkk weiiii. Serious tak tipu... Best tau!

Bila waktu-waktu kecemasan macam moto pancit ke, minyak habis ke..or malam ke nak topup, yela malam-malam kedai dah tutup. Nak pergi kedai memang tobat le malam-malam buta kan. Haruslah duduk berkurung kat rumah bagi anak-anak dara sekalian (: So, masa tu Iera Tkan dah jadi auke Topup kan, memang goyang kaki sambil makan chipsmore  cicah air kopi, netnot..netnot..taip mesej nak topup...Send, DAPAT TOPUP! Senang!


Sebab Iera dah rasa Seribu kali kesenangan jadi Tauke Topup ni, kalau kawan-kawan nak jadi TAUKE TOPUP macam iera jugak jomlah! Lagi-lagi nak raya ni, cousin-cousin mesti ramai berkumpul, then kalau kita habis topup, nak start moto atok pergi kedai, tengok-tengok moto lak tak de...aiseyymannn... Kalau jadi Tauke Topup kan senang (: Then cousin-cousin yang ramai tu pun mesti nak topup jugak, boleh jual topup kat diorang.. Masyukkkk wooo... duit raya dapat, orang topup dapat duit lagi!

Then bulan 9 ni ramai kan yang sambung belajar balik.. boleh lah jual kat classmate ke roomate ke. Alaaaa kalau nak guna untuk kesenangan diri sendiri (macam iera mula-mula dulu) pun boleh.


Jadikan handphone mesin buat duit.




Kalau nak jadi TAUKE TOPUP macam iera, boleh la contact iera dekat FB ye. Nak tanya macam-macam pun boleh. Iera reply PM awak nanti ye.Ataupun nak usha-usha dulu pasal TAUKE TOPUP ni boleh tengok dekat blog ye.

FACEBOOK: CIK IERA 







p/s:::: (Dalam perancangan) Iera nak cari seseorang yang JUJUR dan AMANAH untuk tolong jadi admin FB iera bulan SEPT ni. Seseorang yang mampu mengadap FB dari jam 8pg-2ptg. Gaji dibayar mengikut jumlah orang yang daftar jadi Tauke Topup.Tapi jangan risau, hari-hari ada orang daftar sampai tak menang tangan Iera dibuatnya. Tu yang memerlukan seorang lagi admin :_ (still dalam perancangan)



7 comments:

fatin aziz said...

waktu sekolah dulu guna la topup. dalam form 3 mcm tu kot berenti pakai topup pakai line plak..berenti tu sbb susah nak cari topup. tapi tu zaman dulu2..skrg ni senang je. hehehe

☺MADiDEYHA☺ said...

whoaaaa ! dah dapat detect dah tauke topup kat uum nanti ! haha :D

SiGadis Yuyu said...

nak jual topap juga..dlu ade jual pastu stop pula..iera jual topap under ape?

Nor Atiqah Aznam said...

best nye jadi tauke :)
singgah..

http://senikretifayah.blogspot.com

nurul harnani said...

salam, minta bagi details ke emal nanie_nakata@yahoo.com

nak tahu mcmne caranya. thanks

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jom ke blog saya pula.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Cik Mun said...

jadi tauke dah die ye..berminat ni..nnti mun pm ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...