Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

29 Mar 2015

Cara renew buku via online library UUM


ASsalamualaikum, hari ni nak share cara nak renew buku via online di library UUM

1. Korang pegi la google library uum dan klik. 
Next, klik eQuip 

ok, pa t ni yang selalu ramai salah, next menangis dan tak mau pinjam buku lagi dah. 
eh, relax la. senang je

IC Number : 93052414xxxx
[masukkan ic korang. jangan tinggal kan satu nombor pun. yang hat sengkang tu tak payah lah. haish]

IC number / passport number : 930524
[masukkan 6 angka terawal pada ic korang. tak payah mengada nak letak kod temapt lahir tu semua. cuma yang part birthday tu saje. ok?]

24Mei birthday cheq. haha ok saje mention. 


2.So, kalau interface korang dapat macam ni lepas klik login, kira ok la tu. 
NExt, klik ON-LOAN ITEM


3. Then akan appear senarai buku yng korang pinjam. 
KLIK pada box buku mana yang korang nak renew.
macam aku, aku renew je semua buku sebab aku memang nak guna buku ni sepanjang sem ni
ni pinjam dari awal sem, memang tak mau pulang sampai final . haha


4.Lepas klik RENEW, korang akan dapatlah tarikh baru menandakan korang dah berjaya renew buku. 
TApi ingatlah tarikh tu, sebab kalau dah terlepas, 
sehari doploh sen denda dia setiap satu buku

Dan korang TAK BOLEH renew buku pada tarikh korang sepatutnya pulang buku tu. 
Kalau hari ni korang kene pulang buku dan baru terfikir nak renew, segera lupakan niat tu. 

bawak je buku-buku tu semua dengan muka seposen ke kaunter library dan bayarlah denda. muehehe. 


Oraite, rasa ni je kot cara nak renew. 

Semoga korang terus rajin meminjam buku
dan terus malas memulang buku
haha. gurau

semoga bermanfaat

DAn doakan pemilik blog g ni dipermudah jalan dia mencapai DEAN LIST setiap sem, amin
dan dipermudah dan dipercepat jodoh yang baik untuk dia. amin

haha

ok ASsalamualaikum korang

back to normal life 


Technique SCience QUantitative 2's assignment.. here we go. 




3 comments:

Anonymous said...

Thank you :)

Anonymous said...

REALLY HELPFUL , THANK YOU :)

Cik Tanpa Nama said...

welcome :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...