Followers


AMARAN : Blog ini adalah perjalanan kisah hidup sorang budak perempuan dari zaman sekolah hingga kini, seorang mahasiswi, tahun akhir di sebuah universiti tempatan yang sedang menjalani praktikal di ibu kota Malaysia.

Gaya bahasa yang keanak-anakkan bagi post lama mohon dimaafkan. Tak akan delete post lama. Kerana setiap tulisan, ada ceritanya :) People changes bro!
I LOVE MYSELF VERY MUCH..AND
YOU SHOULD, TOO

7 Jun 2015

puisi untuk yang tak tahu nak MOVE ON

Hari ni 07/06/2015

Mood study masih tak datang lagi even first paper aku 9hb. nope. maksud aku, mood study untuk ha i ini. semalam dah study berjam dari jam 11pagi sampai 1pagi. non-stop. can imagine?

oraite,

aku rasa nak membebel dekat blog sendiri.

Sometimes aku terfikir jugak, GAGAH nye aku ni dari berjalan seorang diri dari kisah silam yang aku sendiri kalau jadi computer, aku nak delete, backspace, format dan segala bagai.

Sakitnya dalam menerima hakikat, memang kalau manusia normal, aku boleh rate kan, dia akan bunuh diri.

but aku rasa aku keep cool. and from experience aku, on that "black day" aku boleh lagi keluar ke AEON untuk belanja ibu microwave. ( sebab aku dapat bonus. dan memang dah set date nak pegi beli )

then aku drive ke AEON tu. as well, while driving glasess aku memang tak tanggal. just imagine, sampai dekat AEON tu dah pun malam. and I keep wearing glasses IN THE MALL. kunun-kunun nak cover la mata bengkak. padahal hidung macam clown. merah!

but that satu EPISOD DALAM HIDUP yang aku dah move on.

tapi kesan dia mendalam sampai hari ini. AKU SUSAH PERCAYA spesis jantina yang tak perlu aku mention.

oraite, most people akan cakap, "wei, semua orang tak sama la"

and I just like, "yaaa..yaaa every people are different . but the come from same species right?"


dalam berjalan sendiri, 
kau akan kenal
diri kau
tanpa
perlu kau 
merengek-rengek
meraih simpati
update segala aktiviti harian kau
wei
kau mampu la!
move on la sista!
gedik la kau nak tacing-tacing
kau tahu tak
BERCINTA SELEPAS AKAD
itu indah
sama-sama kita
jihad pertahan perasaan
supaya ada manisnya nanti
OK?

-shahira.borhan-





2 comments:

cik karmila said...

all the best..keep moving forward...gud luck exam..paper saya 10 hb..hiks...salam from ukm..

Syazana Zainn said...

all the best dear.

fighting!

:)